🎥 | Opgeleefde Henk Veerman schittert bij St. Pauli: 'Ben sterker dan voor mijn blessure'

Trevor Wagener • 18:17, 01-02-2020 / Laatste Update: 13:32, 07-01-2024

Spits Henk Veerman is op geweldige wijze teruggekeerd van zijn kruisbandblessure. Die hiheld hem van december 2018 tot november 2019 aan de kant. Zaterdag maakte de 28-jarige spits uit Volendam in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart, die in 1-1 eindigde, alweer zijn 5e goal in 7 duels sinds zijn terugkeer.

"Ik voel me sterker dan voor mijn blessure", zei hij na afloop tegen de media. Het Millerntor-Stadion van St. Pauli, op een steenworp afstand van de befaamde Reeperbahn in Hamburg, was zaterdag weer volgepakt met 29.546 toeschouwers.

Trouwe fans

"Zoveel zitten er hier altijd, elke wedstrijd is hier al ruim van te voren uitverkocht. Een geweldige club om voor te mogen spelen. Ja, het leven is hier goed. Hamburg is een fraaie stad en ik mag weer voetballen, dus ik heb niets te klagen."

Veerman is enorm geliefd bij de trouwe supporters van St. Pauli. Die club is de huidige nummer 11 in de 2. Bundesliga. Bij het voorlezen van de spelersnamen krijgt de Duitse stadionspeaker bij de spits met rugnummer 25 veruit de meeste respons.

Kolkende bak

"Henk... Veeeeeermaannnn!" klinkt het om 13.00 uur uit bijna 30k kelen. Gesterkt door die steun speelde Veerman weer een uitstekende wedstrijd. 10 minuten voor rust zet Veerman zijn aanvalspartner Rio Miyachi (ex-Feyenoord en FC Twente) met een goede doorkopbal vrij voor de keeper, maar de Japanse rechtsbuiten mist.

10 minuten na rust zijn de rollen omgedraaid en nu is het wel raak. "Rio's voorzet kwam nog een beetje achter me, maar ik kreeg genoeg ruimte om de bal nog aan te nemen, te draaien en met links binnen te schieten", beschrijft Veerman zijn goal.

Monster Mario

"Daarna kregen we nog een paar goede kansen op de 2-0, maar helaas maakten we die niet. Onze verdedigers gaven bijna niks weg, maar met een spits als Mario Gómez weet je dat die gelijkmaker altijd nog kan vallen." Dat gebeurde dan ook, in de 83ste minuut. 

1 minuut later werd Veerman door zijn Nederlandse trainer Jos Luhukay naar de kant gehaald. "Hij heeft mij enorm gesteund na mijn blessure en heeft mij heel rustig weer in het team gebracht. Dat was de afgelopen maanden soms frustrerend, maar ik denk dat het de juiste aanpak is geweest."

Fitjes

Het gaat goed met Veerman. "Ik voel me sterker en fitter dan ooit. Vanaf september kon ik weer trainen, maar de 1e weken was het alleen maar lopen, lopen, lopen. Ja, zo doen ze dat hier in Duitsland. Vanaf half oktober mocht ik een paar potjes meedoen in het 2e, daarna kreeg ik een paar korte invalbeurten en vanaf eind november ben ik weer de 1e spits.”"

Met 5 goals in 7 basisplaatsen doet Veerman het sindsdien uitstekend. Zaterdag was hij een enorme plaag voor de 2 centrumverdedigers van VfB Stuttgart, want Veerman was constant aanspeelbaar en hield zijn tegenstanders steeds sterk van zich af. Over 3 weken wacht voor Veerman een wedstrijd om nu al naar uit te kijken: de stadsderby bij HSV, dat eerder dit seizoen al met 2-0 verloor bij St. Pauli.

Hollander(s) in Hamburg

"Twee keer in een seizoen winnen van HSV zou voor onze fans echt enorm veel betekenen, die derby is echt heel groot hier. De kans lijkt ook groot dat HSV dit seizoen wel zal promoveren naar de Bundesliga, dus dat zou kunnen betekenen dat de derby daarna voorlopig weer even van de kalender is."

Veerman mag het in de derby zeer waarschijnlijk op gaan nemen tegen landgenoten Timo Letschert en aanvoerder Rick van Drongelen, de 2 centrumverdedigers van HSV. "Ik heb wel telefonisch contact met die gasten. We moeten nog een keer wat afspreken met z'n 3'en, maar misschien moeten we daar maar even mee wachten tot na derby."

FC St. Pauli on Twitter

56.: Es geht natürlich über Ryo, der sich durchsetzt und in der Mitte Henk bedient. #Veerman dreht sich und netzt bockstark zur Führung ein! #fcspvfb | #fcsp