De opleving van Teemu Pukki is iets om in de gaten te houden
i

Getty images

De opleving van Teemu Pukki is iets om in de gaten te houden

admin • 15:53, 24-08-2019 / Laatste Update: 05:18, 06-01-2024

Ooit was de 29-jarige Teemu Pukki een talentje bij Schalke 04, maar daarna hoorden we lange tijd weing meer van de aanvaller. Na een mislukte periode bij Celtic belandde hij zelfs in Denemarken. Nu is Teemu Pukki weer terug in een topcompetitie en lijkt hij beter dan ooit.

De Fin maakte vorig jaar al indruk op het 2e niveau. Maar dat hij ook in de Premier League zo goed van start zou gaan, hadden weinig mensen verwacht. Voor het 8e seizoen op rij lukte het Pukki om te scoren met zijn 1e schot van het competitiejaar. Inmiddels heeft hij er, na een fenomenale hattrick tegen Newcastle United, na 2 wedstrijden alweer 4 in liggen. Hij is de 1e Premier League debutant die dat lukt.

Pukki gold tot 2013 als een groot talent bij Schalke 04. Toen het uiteindelijk te lastig bleek om in een team met Huntelaar, Draxler, Farfan, Bastos en Afellay een vaste basisplaats te krijgen, vertrok hij naar Schotland.

Bij Celtic mislukte hij volledig. Voor een het niveau van de competitie (waarin de club elk jaar met 3 vingers in de neus kampioen wordt) scoorde hij veel te weinig. Na 38 wedstrijden en 9 goals vertrok hij in 2015 naar Brøndby.

Player of the Year

Bij die club begon hij weer te scoren en na 3 jaar (164 wedstrijden, 72 goals) verdiende hij een kans om terug te keren naar Groot-Brittannië. Norwich, dat speelde op het 2e niveau in Engeland, wilde 'm wel hebben. Het werd een groot succes. Met 26 goals werd Pukki kampioen, topscorer en speler van het jaar.

Of hij die vorm het hele seizoen gaat doorzetten? Waarom niet: vandaag kan onze Fin het tegen Chelsea gewoon weer laten zien.