Opstelling Nederlands elftal tegen Roemenië: Ronald Koeman voert drie wissels door
Ronald Koeman heeft wat keuzes te maken © ANP

Opstelling Nederlands elftal tegen Roemenië: Ronald Koeman voert drie wissels door

Rick Kraaijeveld • 16:41, 02-07-2024 / Laatste Update: 16:51, 02-07-2024

Nederland moet zich revancheren tegen Roemenië na het debacle tegen Oostenrijk. Alles wat goed ging vóór de wedstrijd tegen Oostenrijk, ging tegen de heren van Ralf Rangnick fout. Ronald Koeman zal tegen Roemenië terugvallen op betere tijden en voor een compact team zorgen. Hij wijzigt zijn formatie op drie plekken ten opzichte van de nederlaag tegen Oostenrijk.

De grote verrassing in de basis is Steven Bergwijn. Hij vervangt Donyell Malen. Denzel Dumfries keert achterin terug in de ploeg, wat ten koste gaat van Feyenoorder Lutsharel Geertruida. Ook Joey Veerman wordt geslachtofferd na zijn mindere wedstrijd tegen Oostenrijk, in plaats van hem speelt Xavi Simons - die de vorige wedstrijd al na 35 minuten inviel.

Volg Roemenië - Nederland via ons liveblog.

Middenveld

Op het middenveld grijpt Koeman weer terug naar een werkend trio. Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten zijn intussen wel weer op elkaar ingespeeld, en Xavi Simons staat - ook als hij rechtsbuiten staat - al veel op deze positie. Tegen Frankijk begon hij op 10, dat doet hij ook tegen Roemenië.

Koeman heeft de snelheid vanBergwijn en Dumfries nodig om druk te zetten op de Roemenen en snelle uitbraken te creëren. Dumfries zat tegen Oostenrijk op de bank vanwege een klein pijntje, dat is nu voorbij, dus zal hij weer spelen. Daarbij gaf hij ook aan dat creatieve spelers die gave moeten gebruiken om het verschil te maken. Met Xavi op 10 heb je zo'n creatieve speler. De puzzel van Koeman is gelegd.

Opstelling Nederlands elftal

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Bergwijn, Depay, Gakpo

Alles over het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.