Opstelling Zweden onzeker door babykoorts in selectie

Opstelling Zweden onzeker door babykoorts in selectie

admin • 19:19, 05-09-2016 / Laatste Update: 08:33, 08-01-2024

Het is nog niet zeker of Marcus Berg en John Guidetti van het Zweedse elftal wel kunnen spelen in het WK-kwalificatieduel tegen Oranje. De een heeft een hoogzwangere vrouw en de andere is net vader geworden van z'n derde.

John Guidetti heeft maandag een deel van de laatste training van Zweden voor het duel met Oranje gemist. De Zweedse ex-spits van Feyenoord had samen met zijn hoogzwangere vrouw een afspraak bij de dokter. Dat verklaarde bondscoach Janne Anderson.

Een paar minuten nadat de training in de Friends Arena was begonnen, sloot Guidetti weer bij de selectie aan. Als zijn vrouw maandag of dinsdag niet bevalt, is de verwachting dat de 24-jarige spits in de basis begint.

Berg

Aanvalskompaan Marcus Berg miste de training helemaal. Zijn vrouw beviel afgelopen nacht in Griekenland van hun derde kind en Berg kon het niet meer redden om op tijd bij de training te zijn. Volgens de Göteborgse-Posten voegt de ex-speler van onder meer FC Groningen en PSV zich in de namiddag weer bij de selectie.

Basis

Zweden trainde de afgelopen dagen grotendeels achter gesloten deuren. Goed ingevoerde verslaggevers wisten de basisploeg echter te achterhalen. Andersson probeerde zijn basisformatie op een persconferentie nog geheim te houden. ,,Maar ik ben er wel uit'', zei hij. ,,Het proces is een beetje lastig geweest. Maar over de uiteindelijke beslissingen ben ik wel tevreden.''

Aanvoerder Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) en Oscar Hiljemark (ex-PSV) maken vermoedelijk ook deel uit van het beoogde basisteam.