Opstellingen Dortmund - Atletico: geen Donyell Malen, geen Memphis Depay, wel één Nederlander in de basis
Donyell Malen hoopte Dortmund - Atletico te halen, maar zit niet bij de wedstrijdselectie. ©Pro Shots

Opstellingen Dortmund - Atletico: geen Donyell Malen, geen Memphis Depay, wel één Nederlander in de basis

20:21, 16-04-2024 / Laatste Update: 23:00, 16-04-2024

Borussia Dortmund hoopt dinsdagavond nog op een comeback na de 2-1 nederlaag in Madrid tegen Atletico. De Duitsers moeten het in de return van de kwartfinale van de Champions League doen zonder Donyell Malen. De Nederlander is nog niet genoeg hersteld van zijn blessure.

Borussia Dortmund ontsnapt aan drama na weergaloze strijd in Champions League

16 april 2024, 22:52

Atlético Madrid stond jarenlang te boek als dé club die je op een missie kon sturen om de boel dicht te houden. Maar dinsdag was trainer Diego Simeone zijn magie kwijt. Borussia Dortmund danste namelijk door de Madrileense verdediging heen. Het werd liefst 4-2. De Duitsers staan daardoor in de halve finale van de Champions League.

Malen was een tijdje geblesseerd bij Dortmund, maar maakte afgelopen weekend uit bij Borussia Mönchengladbach zijn rentree. Hij deed ruim een half uur mee in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. Blijkbaar is de Nederlandse aanvaller niet lekker uit die minuten gekomen, want hij wordt door de trainer buiten de selectie tegen Atlético.

Ook geen Memphis Depay

Memphis Depay zit bij de tegenstander niet eens op de bank. De spits van Atlético Madrid raakte in Spanje geblesseerd en speelde de afgelopen twee duels al niet mee. Hij heeft wéér een spierblessure. Dergelijke kwetsuren hielden hem de afgelopen jaren wel vaker langs de kant.

Nog 1 Nederlander over

Blijft er bij de 22 namen nog 1 Nederlander over die ook meteen start. Ian Maatsen, die in het heenduel nog gruwelijk de fout in ging, mag het weer laten zien vanaf linksback bij Dortmund.

Opstelling Dortmund: Kobel; Maatsen, Schlotterbeck, Hummels, Ryerson; Sabitzer, Can, Adeyemi, Brandt, Sancho; Füllkrug.

Opstelling Atletico: Oblak; Azpilicueta, Hermoso, Gimenez, Witsel, Molina; De Paul, Koke, Llorente; Griezmann en Morata.