Oranje-international Merel van Dongen wordt moeder: 'Nieuw bij Mamas FC'
Merel van Dongen © Pro Shots

Oranje-international Merel van Dongen wordt moeder: 'Nieuw bij Mamas FC'

13:07, 01-03-2024 / Laatste Update: 13:07, 01-03-2024

Merel van Dongen wordt dit jaar moeder. De Spaanse partner van de Oranje-international, Ana Romero Moreno, is zwanger, kondigen de twee aan via sociale media.

"Transfernieuws! Nieuwe aanwinst voor Mamas FC", schrijft Van Dongen op Instagram bij een filmpje waarin te zien is dat familie en vrienden verrast worden met de zwangerschapsaankondiging. De baby wordt in augustus verwacht.

Felicitaties van internationals

Onder de video stromen de gelukwensen binnen. 'Tranen gewoon hoor', schrijft mede-international Jill Roord. Ook Vivianne Miedema en Danielle van de Donk laten weten erg blij te zijn voor het koppel. Toni Duggan, oud-teamgenoot bij Atlético Madrid, schrijft: 'Oh mijn god! Welkom bij de mama's club, dames. Jullie gaan het geweldig vinden. Ik ben zo blij voor jullie!'

Van Dongen in Mexico

De 31-jarige Van Dongen vertrok eerder dit jaar op huurbasis naar de Mexicaanse club Rayadas. De Oranje-international heeft nog tot de zomer een contract bij Atlético Madrid. Romero Moreno (36) was ook actief als voetbalster. Zij is inmiddels gestopt en kwam tijdens haar loopbaan onder meer uit voor FC Barcelona en Ajax.