Ouch! Courtois krijgt 5 krantenpagina's vol kritiek te verwerken: 'Dit is het niet!'
i

AFP

Ouch! Courtois krijgt 5 krantenpagina's vol kritiek te verwerken: 'Dit is het niet!'

admin • 14:09, 03-10-2019 / Laatste Update: 07:40, 05-01-2024

De carrière van Thibaut Courtois hangt momenteel aan een zijden draadje. De Belgische doelman krijgt momenteel per wedstrijd 1,37 doelpunten tegen en dat is te veel voor een topkeeper. Dus besloot sportkrant AS een groot betoog van 4(!) pagina's + voorpagina te schrijven over de prestaties van Courtois.

Courtois begon dinsdag om 18:55 op doel bij de Madrilenen tegen Club Brugge (2-2), maar moest in de rust het veld ruimen voor Alphonse Areola. Waar Courtois 2 ballen doorliet in de 1e helft, hiel Areola het doel schoon. Waarschijnlijk de druppel die de emmer deed overlopen voor de journalisten bij AS.

Tekst loopt door onder foto

Krantenbericht

Op de voorkant staat groot de tekst: 'Courtois, dit is het niet!' Een duidelijk statement. Snel haalt de krant de gemiddeldes erbij. Zo kreeg de goalie bij België slechts 0,66 doelpunten per 90 minuten tegen, Bij Atlético Madrid slechts 0,81 en bij Chelsea 0,99.

''Flashback naar 8 augustus 2018'', schrijft AS in een analyse over het 1e jaar van Courtois bij Real. ''De Belg kwam naar Madrid om een keeperskwestie op te lossen. De realiteit: 1 jaar later is dat hij meer dan ooit ter discussie staat.''

''Courtois laat de slechtste cijfers uit zijn carrière noteren bij de Koninklijke, terwijl zijn sterke reputatie in Spanje vooral gebouwd was op wat hij bij Atlético liet zien. Dit seizoen kon hij in 8 wedstrijden maar 2 keer de nul houden en slikte hij 11 goals voor Real'', aldus de krant.

Areola vs. Courtois

Als het aan de krant ligt krijgt Areola nu dus de kans boven Courtois, maar Zidane blijft ondanks de aanhoudende kritiek gewoon de Belg opstellen. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Granada om 16:00, waar Courtois toch echt de 0 zou moeten houden, wil hij het Real publiek weer achter zich krijgen.