Oud-Vitessenaar McEachran hekelt 'verhuurbedrijf' Chelsea: 'Ik zat in de leengroep' (video)
i

Proshots

Oud-Vitessenaar McEachran hekelt 'verhuurbedrijf' Chelsea: 'Ik zat in de leengroep' (video)

Trevor Wagener • 15:55, 18-08-2018 / Laatste Update: 12:29, 08-01-2024

Oud Vitesse-huurling Josh McEachran doorliep de volledige jeugdopleiding van Chelsea en stond tot 2015 onder contract in Londen, maar een definitieve doorbraak bleef uit. De inmiddels 25-jarige middenvelder behoorde tot een voltallige 'loan group', met daarin dus overbodige spelers.

De voormalige jeugdinternational van Engeland werd tussen 2012 aan 2015 uitgeleend aan Swansea City, Middlesbrough, Watford, Wigan Athletic en Vitesse. "Ik ging van de ene uitleenbeurt naar de andere", zei McEachran in de radioshow BBC 5 Live Sport.

Afdankers

"Bij Chelsea had je het 1e elftal, het 2e elftal en de loan group. Daar je train je dan en vervolgens is het wachten totdat je uitgeleend wordt." Toen de Engelsman na het seizoen 2014/2015 terugkwam uit Arnhem, hoopte hij eindelijk mee te mogen trainen met het 1e elftal.

Tnx voor het mentionen

"José Mourinho was toen de trainer, maar op de 1e dag van de voorbereiding kwam nota bene de materiaalman naar me toe: Josh, heb je het niet gehoord? Ik zei: nee, wat is er aan de hand? Bleek ik weer bij de loan group te zitten." McEachran verliet Stamford Bridge vervolgens definitief maar bleef in Londen. Hij vertrok naar Brentford, waar hij nu nog steeds speelt. "Ik ben er qua salaris op achteruit gegaan, maar ik wilde weer plezier in het voetballen krijgen."

"You're just waiting to head back on loan"@JMcEachran20 on the special 'loan group' of players separate from the first team and reserves at Chelsea. pic.twitter.com/37WL5CNBUX

— BBC 5 Live Sport (@5liveSport) 17 augustus 2018