Patrick van Aanholt matchwinner voor Crystal Palace tegen Manchester United (video's)

Trevor Wagener • 19:56, 24-08-2019 / Laatste Update: 21:01, 05-01-2024

Manchester United heeft opnieuw punten verspeeld in de Premier League. Waar afgelopen maandag op bezoek bij Wolves nog 1-1 werd gespeeld, was op het eigen Old Trafford Crystal Palace hen in de slotfase alsnog de baas, mede dankzij Patrick van Aanholt: 1-2.

Bij de bezoekers speelde Patrick van Aanholt de hele wedstrijd. Het was zijn taak om Aaron Wan-Bissaka uit de wedstrijd te spelen en dat lukte aardig. Van Aanholt en co konden uiteindelijk na iets meer dan een halfuurtje juichen.

En stil

United-verdediger Victor Lindelöf liet zich in de lucht makkelijk aftroeven waarna Jordan Ayew, in een fase dat United het beste van het spel had, 'opeens' helemaal vrij stond van doelman David de Gea. Oog in oog met de Spanjaard faalde Ayew niet. Hij zette zijn ploeg op 0-1, waarna het gejoel op Old Trafford al begon.

Dat werd alleen maar erger in de 2e helft. United drong weliswaar aan maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Na het penalty-fiasco tegen Wolves - Paul Pogba miste - kreeg Marcus Rashford halverwege de 2e helft de kans om het beter te doen: Scott McTominay werd gevloerd, maar de penalty gemist: Rashford schoot de bal via de binnenkant van de paal naast.

AGENT PVA

Uiteindelijk leek Manchester United alsnog een beetje loon naar werken te krijgen. Nieuwkomer Daniel James, die eerder nog geel kreeg na een zogenaamde schwalbe terwijl hij hard op zijn knie werd geraakt, pegelde de bal hard in de kruising. Het zorgde voor enige opluchting in Manchester, maar niet voor lang.

3 points for Palace

Na stom balverlies van Pogba stormde Wilfried Zaha het strafschopgebied van United binnen. Zijn poging strandde, waarna Van Aanholt de bal oppikte en de bal langs De Gea schoot. De Spaanse keeper zag er niet goed uit, maar Palace wist voor het eerst in 30 jaar te winnen op Old Trafford. United heeft na 3 speelrondes slechts 4 punten verzameld.