PEC Zwolle wint weer eens in eigen huis

admin • 17:32, 13-12-2015 / Laatste Update: 17:22, 07-01-2024

Voor het eerst sinds 19 september (ADO Den Haag, 2-1) wint PEC Zwolle weer eens in eigen huis een competitiewedstrijd. AZ wordt met 2-1 verslagen door Queensy Menig en Kingsley Ehizibue. In de slotminuut scoort invaller Muamer Tankovic namens de bezoekers.

De basis voor de Zwolse zege wordt gelegd in de eerste helft. Zwolle speelt prima en krijgt onder andere twaalf hoekschoppen. Daar doet de ploeg echter te weinig mee. AZ is zelfs het gevaarlijkst uit een van die hoekschoppen. Jeffrey Gouweleeuw stoomt op en schiet de bal op de Zwolse lat. Eerder al heeft Vincent Janssen pech dat een overtreding van PEC-doelman Kevin Begois niet bestraft wordt met een strafschop. De grootste kans voor de thuisploeg in het eerste half uur is voor Stef Nijland en Lars Veldwijk, maar ze lopen elkaar in de weg. Op het moment dat AZ'er Celso Ortiz geblesseerd buiten het veld ligt, profiteert PEC. Menig wordt diepgestuurd door Ouasim Bouy, die beheerst raak schiet. Vlak voor rust verdubbelt Ehizibue de score, door met zijn mindere linkerbeen de bal in de kruising te schieten.

Slippertje

Na rust verzuimt Nijland om het duel te beslissen. Voor een leeg doel schiet hij naast. Daardoor houdt AZ lange tijd hoop op een terugkeer in de wedstrijd. Onder meer Vincent Janssen schiet voor een leeg doel over na een slippertje van Begois. In de slotminuut scoort Muamer Tankovic nog wel 2-1, maar scheidsrechter Kamphuis fluit direct daarna voor het einde.