🎥 | Oud-profvoetballer Pennant tijdens uitzending van de buis gehaald: 'Is hij dronken?'

Trevor Wagener • 20:07, 24-01-2020 / Laatste Update: 11:33, 05-01-2024

Jermaine Pennant haalt weer eens ouderwets de voorpagina's van de Britse tabloids. De oud-profvoetballer van onder meer Arsenal, Liverpool en Leeds United leek stomdronken te zijn toen hij als analist in de studio van Sky Sports News zijn verhaal deed.

De inmiddels 37-jarige Pennant kwam moeilijk uit zijn woorden, praatte wartaal en werd genegeerd door de overige panelleden. Dat viel ook de kijker op. Na een reclame-onderbreking keerde Pennant vrijdag niet meer terug in de studio.

Pilleke gevat

Sky Sports vertelde de pers dat zijn verwijdering uit de studio tot stand kwam omdat 'zijn optreden niet overeen kwam met hun standaarden'. Een woordvoerder van Pennant vertelde dat het door een genomen slaappil, van de nacht ervoor, zou komen.

Pennant kwam met een moeilijk te volgen verhaal toen hij, in de ochtend show van Sky Sports, langdradige en onnavolgbare antwoorden gaf over de transfer van Romelu Lukaku van Manchester United naar Internazionale van afgelopen zomer. Ook was er een periode van een kwartier waarin Pennant letterlijk niets zei en glazig voor zich uit staarde.

Zatte kogel

De kijkers wisten genoeg en social media ging dan ook los. "Is Pennant dronken op Sky Sports? Hij lijkt van de wereld te zijn." Iemand anders zei dat 'Pennant genegeerd werd, ook na het geven van 1 a 2 antwoorden'. Het nare voor Pennant is, is dat hij in het verleden vaker problemen kende met alcohol misbruik.

Zo is hij 3 keer veroordeeld voor rijden onder invloed. Ook kreeg hij in 2004 16 maanden rijontzegging nadat hij 2 keer de toegestane limiet achter zijn kiezen had. Ook zat Pennant eens 3 maanden in de bak nadat hij zijn auto tegen een lantaarnpaal parkeerde. En ja... ook toen had hij alcohol op.

Hardleers

In 2012 zat de oud-voetballer nog eens 8 weken vast omdat hij weer met drank op achter het stuur zat. Toen mocht hij 3 jaar niet rijden. In zijn biografie gaf Pennant toe dat hij tijdens zijn debuut voor Arsenal in 2003 - hij maakte toen een hattrick - nog steeds dronken was van de avond ervoor.