Of Van Persie 'bang' is voor het Ajax-middenveld? 'Hoe kritisch kijk je er naar, dat is de vraag'
i

ANP Pro Shots

Of Van Persie 'bang' is voor het Ajax-middenveld? 'Hoe kritisch kijk je er naar, dat is de vraag'

Martijn Baars • 18:32, 25-10-2018 / Laatste Update: 16:24, 08-01-2024

Robin van Persie is na de terugkeer van Nicolai Jørgensen weer middenvelder in plaats van diepe spits bij Feyenoord. In de rug van de Deen moet hij zondag in de Johan Cruijff Arena voor het gevaar van Feyenoord zorgen tegen aartsrivaal Ajax.

De vraag is: kan de 35-jarige routinier dat nog aan tegen het zeer dynamische middenveld van de Amsterdammers? "We gaan het zondag ervaren", zegt Van Persie lachend.

Frenkie de Jong

"Ik was in mijn loopbaan weleens te laat bij een situatie op het veld. Dan konden mensen al zeggen dat ik het niet kon belopen. Maar stel - en laat duidelijk zijn dat ik er niet van uitga - stel dat Frenkie de Jong mij uitspeelt en een assist geeft, moet ik dan meteen mijn schoenen opbergen en zeggen 'dit kan ik niet meer belopen?'"

Overkomt iedereen 15 keer

Van Persie geeft antwoord op zijn eigen vraag: "Nee toch? Dan ben ik gewoon even iets te laat bij een bepaalde situatie. Hoe kritisch kijk je daarnaar, dat is de vraag. Iedere speler komt minimaal 15 keer te laat in een wedstrijd. Minimaal. Maar als je 35 jaar bent en het overkomt je en de tegenstander zou ook nog eens scoren, dan krijg je dat soort verhalen en conclusies. Over het niet meer kunnen belopen van een speler. Dan benadrukken mensen dat."