Van Persie geeft jongetje met beperking dag van z'n leven: 'Kreeg er tranen van in mijn ogen'

Bart van der Wijst • 12:11, 12-03-2019 / Laatste Update: 21:18, 12-12-2023

Beelden van Robin van Persie die zondagmiddag een kleine mascotte op de schouders nam, gingen de hele wereld over. Een klein gebaar van de Feyenoorder, maar een grote betekenis voor Jason (7) en zijn familie. Het jongetje beleefde de dag van z'n leven.

"De halve wereld begon me berichten te sturen. De foto’s en het filmpje van Jason waren prachtig", sprak vader Rob, zelf een diehard Feyenoord-fan, tegenover de Telegraaf.

Beperking

De kleine Jason heeft een beperking en was afgelopen zondag voor het eerst in een voetbalstadion te vinden. "Je weet niet hoe hij reageert. Maar Robin deed het fantastisch", aldus de trotse vader. "Ik kreeg er tranen van in mijn ogen."

Van Persie zelf kon ook wel genieten van het avontuur met Jason. "Een lief mannetje", blikte RvP terug. "Hij keek me aan en wees alleen naar mijn nek. Toen wist ik dat hij op mijn schouders wilde zitten. Prachtig toch? Wij kunnen als voetballers allemaal best een beetje relaxter met deze kids omgaan, vind ik."

Dag van zijn leven

Zoals gezegd: voor Van Persie een kleine moeite, maar van onschatbare waarde voor Jason en de familie. "Robin gaf Jason de dag van zijn leven. Dat mag in de krant...", vertelde Rob.