Platini mag weer naar huis na dag verhoren: 'Het doet zoveel pijn'
i

EPA

Platini mag weer naar huis na dag verhoren: 'Het doet zoveel pijn'

admin • 11:46, 19-06-2019 / Laatste Update: 05:25, 06-01-2024

Michel Platini is woensdagochtend vroeg vrijgelaten nadat hij een dag lang ondervraagd werd door de Franse justitie. De voetbalbobo noemt de ervaring pijnlijk ‘na alles wat ik heb gedaan voor de sport.’

Platini werd dinsdagochtend opgeroepen door de Franse politie voor een ondervraging in het onderzoek naar een mogelijke corruptie rondom de toewijzing van het WK aan Qatar. De voormalig voorzitter van de UEFA dacht dat hij slechts als getuige moest komen opdagen. ,,Maar ik werd gelijk vastgezet. Dat doet pijn. Het doet op elk mogelijke manier pijn. Het doet pijn, het doet pijn. Maar uiteindelijk doen zij gewoon hun werk en heb ik geprobeerd alle vragen te beantwoorden”, vertelt Platini.

'Ben altijd eerlijk geweest'

Volgens de voormalig wereldvoetballer werd hij ondervraagd over het EK van 2016 (in Frankrijk) en de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). Platini had namelijk een belangrijke stem in de toewijzing als voorzitter van de UEFA en de vice-president van de FIFA. Ook kreeg Platini vragen over Paris Saint-Germain, de club werd immers in 2011 overgenomen door Qatar.

,,Ik ben altijd volledig eerlijk geweest. In alle interviews. Dat is alles. Zij zoeken en onderzoeken. Het is een oude zaak”, legt Platini uit.