Heftig! Politie Amsterdam pakt 90 bewapende Groningen-fans op voor duel tegen Ajax

admin • 12:04, 29-09-2019 / Laatste Update: 18:47, 08-01-2024

De politie in Amsterdam heeft voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen 90 'supporters' uit het hoge noorden opgepakt. De hooligans waren zonder kaartje naar Amsterdam gereisd om daar een vechtpartij met Ajax-fans op houden.

Doordat de politie van tevoren een tip kreeg, waren ze in staat de 90 man te arresteren en behoorlijk wat spullen in beslag te nemen. Dit is wat ze er zelf van zeiden op Twitter: "90 supporters van Groningen aangehouden. Net voor de aanhouding waren er tientallen Ajaxsupporters in de buurt. De verdachten zaten in een horecagelegenheid aan het Scheldeplein. Ze hadden cocaïne, boksbeugel, bitjes, bivakmutsen, ruitentikker weggegooid." Op de foto hierboven is de vangst te zien.

Het is onbekend of er na de wedstrijd tussen Ajax en Groningen meer aanhoudingen zijn geweest.

Rode kaart Warmerdam

De wedstrijd zelf eindigde in een 2-0 zege voor Ajax, al ging het vooral om de rode kaart die Groningen-speler Django Warmerdam kreeg. Hij ontving zijn 2e gele kaart, door onnodig tijdrekken. Daarna wist Ajax pas de ban te breken en zorgden Martinez en Huntelaar voor de eindstand.

De aangehouden Groningen supporters hadden geen kaartjes voor de voetbalwedstrijd. Waren kennelijk naar Amsterdam gekomen om te vechten. De politie had daar informatie over gekregen en heeft door op te treden een massale vechtpartij voorkomen. Zwaar vuurwerk werd ook aangetroffen pic.twitter.com/lIrS9trRMO

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) September 28, 2019