Poule van Oranje: Wit-Rusland pakt in slotminuten alsnog de 3 punten (video)

Robert Hüsken • 22:01, 06-09-2019 / Laatste Update: 11:43, 08-01-2024

In dezelfde groep als Nederland hebben Estland en Wit-Rusland vrijdag al tegen elkaar gespeeld. Een winnaar leek er niet te komen in de Estse hoofdstad Tallinn, tótdat Maksim Skavysh in de slotminuten nog scoorde namens de bezoekers uit Wit-Rusland: 1-2.

Estland verloor de eerste drie wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks, Wit-Rusland verloor zelfs de eerste vier wedstrijden. En dus gingen beide landen in de onderlinge ontmoeting op jacht naar de eerste punten van het EK-kwalificatietoernooi.

0-1

Estland, met Heracles Almelo-speler Ragnar Klavan als aanvoerder, kwam voor eigen publiek drie minuten na de rust op achterstand. Nikita Naumov bezorgde Wit-Rusland een voorsprong, waar de ploeg echter niet lang van kon genieten. Zes minuten later was het namelijk Erik Sorga die het thuispubliek reden tot juichen gaf met de 1-1.

Toch nog de 1-2

Die 1-1 leek lange tijd de eindstand te worden, maar vlak voor het einde scoorde Skavysh nog de winnende namens Wit-Rusland, dat nu na vijf wedstrijden net als Nederland op drie punten staat. Nederland speelde echter nog maar twee wedstrijden. Estland blijft op de hatelijke nul staan.