Prachtig: Ajax denkt aan Appie bij 34e kampioenschap

admin • 23:47, 15-05-2019 / Laatste Update: 20:12, 12-12-2023

Waarom Abdelhak Nouri met nummer 34 wilde spelen? Omdat hij zo snel mogelijk die 34e schaal omhoog wilde tillen. Door een verschrikkelijke gebeurtenis heeft het niet zo mogen zijn, maar bij Ajax laten ze zien dat ze bij nummer 34 voor altijd aan Appie zullen denken.

Op de mouw van het kampioensshirt is een mooi stukje vrijgehouden voor een afbeelding van het toptalent, dat bijna 2 jaar geleden in elkaar zakte na een hartstilstand.

Van de Beek

1 van de spelers die een hele speciale band met Nouri heeft, is Donny van de Beek. Hij vertelde aan de Telegraaf dat hij beloofde niet weg te gaan bij Ajax, voordat hij kampioen zou worden. ,,Appie was zó slim, hè? Hij kwam net bij het eerste en we zaten naast elkaar in de kleedkamer op De Toekomst. ’Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen’, zei hij.''

Van de Beek vertelde dit na de winst op FC Utrecht, afgelopen zondag: „Ik denkt toch elke keer weer: ’wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.’ Dat laat me niet los.”