PSG scoort al na 41 seconden, maar laat Arsenal in slotfase ontsnappen

Martijn Baars • 01:17, 14-09-2016 / Laatste Update: 22:04, 07-01-2024

Zonder de naar Manchester United vertrokken Zlatan Ibrahimovic is Paris Saint-Germain het nieuwe Europese voetbalseizoen begonnen met een gelijkspel. In de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League gaf de Franse voetbalkampioen dinsdag een voorsprong tegen Arsenal in de slotfase uit handen: 1-1.

41 seconden

Paris Saint-Germain kwam al na 41 seconden op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterflank van Serge Aurier kopte de Uruguayaanse aanvaller Edinson Cavani de bal binnen. De thuisploeg (sinds dit seizoen onder leiding van trainer Unai Emery) kreeg in het vervolg genoeg doelkansen om verder uit te lopen, maar dat lukte niet. Arsenal profiteerde daar in de slotfase van. Alexis Sánchez maakte in de 78e minuut gelijk en liet de Engelsen zo ontsnappen.

Gelijkspel

De andere wedstrijd in groep A eindigde ook in een gelijkspel. In Zwitserland kwamen FC Basel en het Bulgaarse Ludogorets niet verder dan 1-1. Ludogorets, met oud-Willem II'er Virgil Misidjan in de basis, kwam kort voor rust via Jonathan Cafú op voorsprong. De gelijkmaker kwam 11 minuten voor tijd op naam van Renato Steffen.