PSV, Ajax en Feyenoord wilden grof geld neerleggen om het kunstgras uit de Eredivisie te werken
i

ANP

PSV, Ajax en Feyenoord wilden grof geld neerleggen om het kunstgras uit de Eredivisie te werken

admin • 11:44, 19-11-2018 / Laatste Update: 11:22, 08-01-2024

PSV, Ajax en Feyenoord wilden 15 miljoen euro betalen om te Eredivisie te veranderen naar een ander model. De traditionele top 3 van de competitie had grootse plannen: terug naar 16 clubs en een Eredivisie zonder kunstgras. Die plannen kunnen dus de prullenbak in.

Volgens de NOS waren PSV, Ajax en Feyenoord bereid om flink te betalen voor de volgens hun broodnodige veranderingen. Het voorstel om de Eredivisie aan te passen ging niet door, omdat er geen meerderheid was tijdens een stemming.

Het beloofde geld

De 15 miljoen zou dan komen van een herverdeling van het televisiegeld wat clubs krijgen van FOX Sports. Ook waren de grootste clubs van Nederland bereid om de centen die met Europees voetbal zijn verdiend in te leveren. Ajax-directeur Edwin van der Sar, de vertegenwoordiger van de topclubs bij de besprekingen, heeft aangegeven dat het bedrag van 15 miljoen is aangeboden. Verder wil de voormalig doelman er niet op ingaan.

2 jaar

Het onderwerp om de kunstgras uit de Eredivisie te werken is niet iets nieuws. Al 2 jaar zijn de clubs met elkaar in gesprek om de competitie 'kunstgrasvrij' te maken. De clubs werden ingedeeld in 3 groepen. De 3 topclubs waren de 1e groep, de subtop groep 2, en de 9 clubs uit het rechterrijtje waren groep 3.

In elke groep was een meerderheid nodig om akkoord te gaan. Alleen in groep 3 is het niet gelukt.