PSV maakt zich zorgen over terugvlucht vanuit Qatar
i

BSR Agency

PSV maakt zich zorgen over terugvlucht vanuit Qatar

admin • 10:32, 09-01-2020 / Laatste Update: 19:41, 04-01-2024

PSV is een beetje bang hoe het terug gaat komen van het trainingskamp in Qatar. De Eredivisieploeg vliegt in principe zondag terug met vliegmaatschappij Qatar Airways. Die vliegen alleen over Irak en Iran, waar het nu flink hommeles is. Niet echt een chill idee.

Nu zou je zeggen: vlieg daar dan lekker omheen? Alleen is er een probleem. Qatar heeft op zijn beurt weer problemen met Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte. Dat zijn precies de landen waar eventueel anders overheen gevolgen kan worden.

"Het is een situatie die we nauwlettend volgen. We hebben contact opgenomen met Qatar Airways over hoe zij hiermee omgaan", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands tegen De Telegraaf.

"Zij hebben aangegeven dat Qatar Airways hierover later met een statement zal komen. Dat wil ik eerst afwachten. En dan gaan we nadenken over hoe wij als PSV met de situatie omgaan en wat wijsheid is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen, voordat de selectie terug moet reizen."

Ajax

Ook Ajax verblijft momenteel in Qatar, maar die hebben minder problemen met de terugvlucht. Zij zijn met privéjet naar de oliestaat afgereisd en kunnen dus wat probleemlozer een alternatieve route terug naar Amsterdam nemen.