Pulisic helpt Amerika aan belangrijke zege richting WK in Rusland

AFP

Trevor Wagener • 10:40, 09-06-2017 / Laatste Update: 13:05, 07-01-2024

De Verenigde Staten hebben een belangrijke overwinning behaald in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. Het team van bondscoach Bruce Arena was in Commerce City met 2-0 te sterk voor Trinidad en Tobago.

Christian Pulisic maakte na rust beide doelpunten. De middenvelder van Borussia Dortmund opende in de 52ste minuut de score en trof 10 minuten later weer doel. De Verenigde Staten kwamen dankzij de zege op 7 punten uit 5 wedstrijden en blijven 3e in de stand van de Concacaf-regio (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied).

Perspectief

Buurland en concurrent Mexico versloeg Honduras met 3-0, maar deed het in de eerdere wedstrijden beter. Zij voeren de lijst aan met 13 punten. Costa Rica kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Panama en is 2e met nu nog maar 1 punt meer dan de VS.

Massive win in the Mile High City. @cpulisic_10's double gives the #USMNT three crucial points.