'Qatar wordt voor spek en bonen toegevoegd aan Groep A van de Europese WK-kwalificatie'
i

BSR Agency

'Qatar wordt voor spek en bonen toegevoegd aan Groep A van de Europese WK-kwalificatie'

Martijn Baars • 20:52, 08-12-2020 / Laatste Update: 01:36, 05-01-2024

Qatar sluit ter voorbereiding op het WK 2022 aan bij het Europese kwalificatietoernooi. Dat meldt The Independent. Zo krijgt Qatar de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op het WK in eigen land en wordt ook 1 van de Europese kwalificatiegroepen met 5 teams beter in balans gebracht. 

Volgens bronnen van The Independent zal Qatar zich aan gaan sluiten in Groep A bij Portugal, Servië, Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan. Omdat die groep nu nog uit 5 teams bestaat, zou er dus altijd 1 land vrij zijn. Het is de bedoeling dat dit land dan tegen Qatar gaat spelen. De punten die tegen Qatar worden behaald zullen waarschijnlijk niet meetellen op weg naar het WK 2022. 

Nations League Finals

De mogelijkheid bestaat ook nog dat Qatar aansluit in Groep B, Groep C, Groep D of Groep E. Ook die groepen bestaan uit 5 teams. Maar die zijn niet voor niks gevuld met maar 5 teams, want daar zitten Spanje, Frankrijk, België en Italië in. Zij spelen in oktober 2021 de Nations League Finals en kunnen dus dan geen WK-kwalificatie spelen. Ga er dus maar gewoon vanuit dat Qatar in Groep A erbij komt.

Azië

De AFC (Aziatische voetbalbond), waartoe Qatar behoort, en de UEFA zijn nog in onderhandeling over de mogelijkheid om Qatar aan te laten sluiten in het Europese kwalificatietoernooi. Mochten de bonden tot een akkoord komen, is het overigens niet de 1e keer dat het voetbalteam van Qatar lekker mag voetballen op een ander continent.

Copa America

Qatar deed in 2019 ook al mee aan het toernooi om de Copa América, het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap. Qatar werd toen met 1 punt laatste in de poule met Colombia, Argentinië en Paraguay. De deelname van Qatar beviel blijkbaar dermate goed dat het land ook voor de editie van 2021 is uitgenodigd.