Real Madrid pakt 4de Europese Supercup ten koste van ManUnited
i

AFP

Real Madrid pakt 4de Europese Supercup ten koste van ManUnited

admin • 00:41, 09-08-2017 / Laatste Update: 00:30, 08-01-2024

Real Madrid heeft voor de 4de keer in de clubgeschiedenis de Europese Supercup gewonnen. De winnaar van de Champions League was in de bloedhete Macedonische hoofdstad Skopje met 2-1 te sterk voor Europa League-winnaar Manchester United. In een matig duel, waarin Ronaldo op de bank begon, scoorden Casemiro en Isco voor Real en deed Lukaku nog iets terug voor United.

Sterk Real

De koninklijke leek de hitte van Skopje het best te kunnen bedwingen. De Madrilenen waren beter en lieten United niet in zijn spel komen. Casemiro was voor het eerst dicht bij een goal, maar zijn kopbal belandde, tot opluchting van de verslagen De Gea, op de lat. Real Madrid was in ieder geval de gevaarlijkste van de 2 ploegen en kwam ook na ruim 20 minuten op voorsprong via diezelfde Casemiro. De Braziliaan stond randje buitenspel, misschien wel iets erover, maar schoot wel fraai de voorzet van Carvajal binnen om Real op een verdiende 1-0 voorsprong te zetten.

United kon er in de rest van de eerste helft bar weinig tegenover zetten. Lukaku kreeg een klein kansje, maar daar was alles mee gezegd. Mourinho had wat te vertellen in de rust aan zijn manschappen.

Speels gemak

Zo merkte Real nog niet veel van de afwezigheid van Ronaldo. Sterker nog, de Madrilenen combineerden makkelijk en kwamen na een fraaie aanval op 2-0 al vrij in de 2de helft. Isco stond aan het eind van een aanval uit het boekje en leek de finale eigenlijk al te beslissen. Het ging met speels gemak voor de Spaanse ploeg en het enige dat ontbrak was meer goals. Zo raakte Bale nog eens de lat voor Real en leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot United opeens terug in de wedstrijd kwam. Het afstandsschot van Matic werd niet lekker gepakt door Navas en Lukaku was er als de kippen bij om er 2-1 van te maken.

Toen gloorde er ineens weer hoop voor United. Invaller Rashford was dicht bij de 2-2, maar zag zijn inzet gepakt worden door Navas. Tot hele grote mogelijkheden kwam het niet meer en dus mocht Real voor de 5 de keer de Supercup in ontvangst nemen. United won slechts 1 keer de Europese Supercup.