Real-spelers Hazard en Asensio kunnen eindelijk weer meedoen
i

Real Madrid

Real-spelers Hazard en Asensio kunnen eindelijk weer meedoen

admin • 17:37, 13-06-2020 / Laatste Update: 18:45, 05-01-2024

Real Madrid kan met een fitte Eden Hazard en Marco Asensio beginnen aan de herstart van de Spaanse competitie. De 2 aanvallers stonden met hun blessures maanden aan de kant.

,,Het goede nieuws is dat ze lang de tijd hebben gehad om weer fit te worden. Ze zijn beschikbaar tegen Eibar", zei Zidane.

Zware blessures

Asensio liep in de voorbereiding op het seizoen een zware knieblessure op en moest maandenlang revalideren. Hazard, vorig jaar voor 100 miljoen euro overgekomen van Chelsea, kwam vanwege 2 enkelblessures pas tot 10 duels in La Liga. De Belg werd in maart in de Verenigde Staten geopereerd. Hazard speelde vorige week zijn eerste oefenwedstrijd.

Keuzestress

,,Ik moet nu weer lastige keuzes maken, dat bezorgt me hoofdpijn. Maar het is mijn werk", aldus Zidane. ,,Wij zijn Real Madrid, wij hebben de beste spelers."

Andere thuishaven

Real Madrid ontvangt Eibar niet in het grote stadion Santiago Bernabeu, dat momenteel wordt verbouwd, maar in het veel kleinere Alfredo Di Stefano-stadion op het trainingscomplex van de club. ,,We hebben daar getraind, de afstanden zijn hetzelfde, we zijn er klaar voor om daar te spelen", zei Zidane. Publiek is voorlopig niet welkom bij de Spaanse voetbalwedstrijden. Real Madrid heeft in La Liga 2 punten achterstand op koploper Barcelona.