Rienstra tevreden over spel laatste weken: 'Ik heb mezelf weer op de kaart gezet'
i

Pro Shots / Toin Damen

Rienstra tevreden over spel laatste weken: 'Ik heb mezelf weer op de kaart gezet'

admin • 10:22, 06-04-2018 / Laatste Update: 15:18, 07-01-2024

Ben Rienstra is ervan overtuigd dat hij volgend seizoen weer bij een mooie club voetbalt. ,,Een middenvelder die veel scoort is ook heel gewild", zegt de aanvoerder van Willem II, die opviel met 2 doelpunten tegen PSV en door het AD gekozen is tot de beste speler van de eredivisie in de maand maart.

Aan het einde van het seizoen loopt de huurovereenkomst bij de Tilburgse club af. Maar in principe keert hij niet meer terug naar AZ waar hij nog 2 jaar onder contract staat. Volgens Rienstra zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waarop hij onder die verbintenis uit kan.

De 27-jarige voetballer uit Akersloot dacht lang aan een buitenlands avontuur. Maar nu laat hij de optie voor een langer verblijf in de eredivisie nadrukkelijk open. ,,Als ik met mijn familie naar het buitenland ga, moet alles top zijn, zeker ook de medische voorzieningen", zegt hij.

Zoontje

Oktober vorig jaar miste hij een wedstrijd van Willem II omdat zijn zoontje plots ernstig ziek werd. De situatie was zelfs even levensbedreigend. Van de 3-2 zege afgelopen zaterdag op FC Utrecht kon hij ook al niet echt genieten. Meteen na de wedstrijd hoorde hij dat zijn pas geboren dochter met hoge koorts in het ziekenhuis was opgenomen. Gelukkig bleek dat uiteindelijk mee te vallen.

Ondanks die privé beslommeringen is Rienstra aan een sterk seizoen bezig. Hij staat al op 7 competitietreffers, terwijl hij het grootste deel van het seizoen als verdedigende middenvelder fungeerde. Een paar weken geleden nam hij het openlijk op voor trainer Erwin van de Looi. Ook al speelt Willem II na diens vertrek met veel meer flair, hij zegt nog steeds dat het onnodig was.

'Ons voetbal is de laatste weken onwijs leuk'

'Turbulent en leerzaam', zo noemt hij zijn seizoen bij Willem II. ,,Ik heb nog nooit tegen degradatie moeten vechten. Met Heracles bleven we er soepel in. Zonder al die vreemde goals waren we met Willem II ook al lang veilig geweest. Ons voetbal is de laatste weken onwijs leuk om naar te kijken. Wat mezelf betreft: ik denk dat ik mezelf weer op de kaart gezet heb."