Rob Alflen komt thuis bij Heracles

Rob Alflen komt thuis bij Heracles

admin • 22:44, 14-01-2016 / Laatste Update: 18:34, 12-12-2023

Na een zware periode, door het overlijden van zijn vader en zijn vertrek als hoofdtrainer bij FC Utrecht, lacht het leven Rob Alflen weer toe. De ex-prof begint bij zijn oude club Heracles Almelo aan een nieuw avontuur als assistent-trainer van John Stegeman. Hij is de opvolger van Hendrie Krüzen, die met Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv is vertrokken. Alflen speelde tussen 1997 en 1999 voor de club uit Almelo.

,,Het gevoel van thuiskomen heb ik zeker niet bij elke club, maar bij Heracles is dat absoluut het geval", liet hij donderdag weten op de website van de Tukkers. 'Als je hier binnenkomt heb je een familiair gevoel, erg prettig. Hier en daar zie ik mensen achter de schermen die nog altijd actief zijn bij de club.'

Zwaar

Het afscheid bij FC Utrecht viel hem zwaar. ,,Maar het is niet te vergelijken met het verlies van mijn vader Loek. Na mijn vertrek bij Utrecht kwam er niet gelijk wat op mijn pad. Maar eigenlijk vond ik dat niet erg. Als hoofdtrainer van een club heb je lang niet altijd tijd en nu kon ik veel meer bij mijn familie zijn. Nu gaat het stukken beter met me en ben ik er klaar voor."

'Doen het met z'n allen'

Alflen weet wat er bij Heracles van hem wordt verwacht. ,,Het is niet zo dat ik nooit meer hoofdtrainer wil worden en me nu voor eens en altijd richt op het vak van assistent-trainer. Maar voor nu is het simpel: John Stegeman is eindverantwoordelijk en ik ben de assistent-trainer. Welke functieomschrijving erachter staat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. We doen het met z'n allen."