Robert Maaskant is bij meer dan de helft van zijn clubs ontslagen
i

BSR/Soccrates Images

Robert Maaskant is bij meer dan de helft van zijn clubs ontslagen

admin • 16:15, 11-11-2019 / Laatste Update: 15:40, 07-01-2024

Het is inmiddels geen nieuws meer dat vers van de pers is, maar Robert is aan de Maaskant gezet als trainer van VVV Venlo. Na de pijnlijke 6-1 tegen Heracles (en het 8e verlies op rij) vond het bestuur van de Venlose club het mooi geweest. Het is bepaald niet de 1e keer dat Maaskant bij een club werd ontslagen.

Sterker nog: bij de 11 clubs waar hij hoofdtrainer was, werd de flamboyante trainer meer dan de helft van de keren de laan uit gestuurd. Geloof je het niet? Dan gaan we het rijtje voor je af.

Willem II

Na een zeer succesvol debuut als trainer bij RBC deed hij ook Willem II behoorlijk goed. In het seizoen 2004/2005 werden de Tilburgers 10e en haalde het de finale van de KNVB-beker. Maar daarna ging het bergafwaarts, want het 2e seizoen werd hij ontslagen toen de club 17e stond. Dat gebeurde op 21 november.

RBC

Nog geen 2 maanden later werd Robert opnieuw trainer van RBC, maar dat ging niet zoals gepland. Hij degradeerde en werd een seizoen later door slechte prestaties alsnog ontslagen.

Wisla Krakow

Nadat Maaskant het met NAC bijzonder goed deed en Europees voetbal haalde, was het tijd voor het welbekende Europese avontuur. In Polen ging hij Wisla Krakow trainen en dat ging met gemengde gevoelens. Het 1e seizoen werd hij met de Poolse topclub kampioen, maar het 2e seizoen mocht hij zijn spullen pakken. 7 november 2011 was zijn laatste dag aldaar.

FC Groningen

Nee, hij werd niet ontslagen bij FC Groningen, maar erg tevreden waren ze in het hoge noorden ook niet over hem. Na het seizoen 2012/2013 en een 11e plaats werd zijn contract van 1 jaar niet verlengd. Hiervoor had hij trouwens 2 potjes bij de Texas Dutch Lions getraind, maar door een speciale clausule kon hij naar Groningen gaan.

Dinamo Minsk

Ook hier geen officieel ontslag. In plaats daarvan gingen beide partijen 'in goed overleg' uit elkaar, nadat Minsk in de competitie 3e werd.

NAC Breda

Zijn 2e periode bij NAC ging een stuk minder dan zijn 1e. Waar hij in 2009 voorrondes voor de Europa League afdwong, werd Robert Maaskant ditmaal op non-actief gezet. Waar hij eerst na de degradatie van de Bredase club ontslag nam (en dat later introk), werd hij een seizoen later door slechte resultaten alsnog weggestuurd.

VVV Venlo

Nadat Robert Maaskant met Go Ahead Eagles in 2017 degradeerde en daarna eventjes geen clubs meer trainde, was het dit seizoen weer zover. VVV Venlo werd zijn nieuwste club, maar dat duurde niet zo lang als hij zelf had gewild. 8 keer op rij verliezen (beker tegen Groene Ster meegerekend) en een 6-1 nederlaag in Almelo werd hem teveel.

❌ VVV-Venlo beëindigt samenwerking met Robert Maaskant per direct.

— VVV-Venlo (@VVVVenlo) November 11, 2019