Roda JC richt pijlen op oudgediende Van Veldhoven

Roda JC richt pijlen op oudgediende Van Veldhoven

Trevor Wagener • 09:01, 09-06-2017 / Laatste Update: 05:37, 06-01-2024

Harm van Veldhoven maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar Roda JC. FC Eindhoven ontvangt op dat moment een kleine vergoeding voor zijn technisch directeur.

"Roda JC en Harm zijn al langer met elkaar in gesprek. Ook in de afgelopen week is er weer gesproken", stelt Eindhoven-voorzitter Frans Janssen tegen het AD. "Harm is elke dag intensief bezig geweest met het nieuwe seizoen van FC Eindhoven. Het is nog niet helemaal rond, maar we gunnen hem deze stap. Uiteraard zijn we op de achtergrond ook beziggeweest met een mogelijk vertrek. Dat gaan we zo goed mogelijk invullen."

Zetel

In de periode 2008 tot 2012 was Van Veldhoven met wisselend succes al trainer van Roda JC. De Limburgers zullen met een uitmuntend voorstel, voor zowel de Belg als FC Eindhoven, moeten komen om de deal ronde te kunnen krijgen. Van Veldhoven kwam in februari 2016 bij FC Eindhoven en zit, gezien zijn contract voor onbepaalde tijd, in een luxepositie. Eerder werd bekend dat Roda in Van Veldhoven de voornaamste persoon had gevonden om de functie van TD te vervullen.

Rollenspel

Het is nog onduidelijk of de club een nieuwe technisch manager zal aanstellen, of dat er voor een andere constructie wordt gekozen. Het is aannemelijk dat Van Veldhoven volgende week wordt gepresenteerd in Kerkrade. Na het vertrek van Ricardo Moniz is FC Eindhoven uiteraard ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De club neemt de tijd en heeft de afgelopen weken nog met geen een kandidaat gesproken.

FCE on the move

De leiding van FCE is nadrukkelijk op zoek naar 'een verbinder', een moderne manager. "We hebben de rust en de tijd genomen", zegt Janssen. "Op korte termijn willen we in gesprek met kandidaten." FC Eindhoven hoopt overigens vandaag nog een talent van Club Brugge te strikken. Vorige week werd aanvaller Dennis van Vaerenbergh al gepresenteerd.