Roda in de problemen door celstraf Korotaev
i

Pro Shots

Roda in de problemen door celstraf Korotaev

admin • 08:39, 09-05-2017 / Laatste Update: 18:50, 05-01-2024

Niet alleen op het veld heeft Roda JC het lastig, ook daarbuiten dreigen grote problemen. Door de gevangenisstraf van geldschieter Aleksei Korotaev gaan de beloofde miljoenen van de Rus voorlopig niet naar Kerkrade. En dat terwijl daar de salarissen wel gewoon betaald moeten worden.

Volgens De Telegraaf is Korotaev al veroordeeld en hangt hem een gevangenisstraf van 3 jaar boven het hoofd. Hij krijgt die straf voor het uitschrijven van ongedekte cheques.

In de winterstop trok Roda met 2 miljoen euro van Korotaev bijna een compleet nieuw elftal aan. Daarvan staan Mohamed El Makrini, Gyliano van Velzen, Stefan Savic, Simeon Raykov en Ognjen Gnjatic ook volgend jaar nog onder contract. En zij kunnen eigenlijk alleen betaald worden met de miljoenen van Korotaev, zegt De Telegraaf.

Gat in de begroting

Maar Korotaev blijkt dus al maanden in een cel in Dubai te zitten, en tot daar meer duidelijkheid over is zetten de Limburgers de overname stil. Dat zou ook betekenen dat de beloofde miljoenen niet meer komen, en dat huidige eigenaar Frits Schrouff of een andere investeerder flink moet gaan lappen.

4 scenario's

Voor 15 juni moet de club namelijk de begroting voor volgend seizoen indienen. Daarmee houdt de tegen degradatie strijdende club rekening met 4 scenario's. 2 voor de Eredivisie (met én zonder Korotaev), en 2 voor de Jupiler League.

[poules_game teasertext="" team="roda-jc" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]