Roma-directeur pislink over uitschakeling: 'Waar blijft die VAR?'
i

Pro Shots / Insidefoto

Roma-directeur pislink over uitschakeling: 'Waar blijft die VAR?'

admin • 01:37, 03-05-2018 / Laatste Update: 17:05, 07-01-2024

De technisch directeur van AS Roma heeft volgens VI woedend gereageerd op de uitschakeling van zijn club in de halve finale van de Champions League. De Italianen werd in de wedstrijd tegen Liverpool 2 duidelijke penalty's ontnomen en daar was Monchi, zoals hij in Rome genoemd wordt, pislink over.

AS Roma won weliswaar de return met 4-2, maar dat was niet genoeg voor een finaleplek. Hij vindt dat de Italiaanse clubs niet voor de eerste keer genaaid worden door de scheidsrechters in de Champions League. "Het wordt tijd dat de Italiaanse voetbalwereld voor zichzelf opkomt. Niet alleen Roma, maar Juventus overkwam hetzelfde tegen Real Madrid. We moeten van ons laten horen, want wat we vanavond hebben gezien was schokkend."

VAR

De directeur deed een duidelijke oproep richting de UEFA. "Ik begrijp niet waarom er in de belangrijkste competitie van Europa geen gebruik wordt gemaakt van de VAR. Er worden dan nog steeds fouten gemaakt, maar veel minder dan wanneer het niet wordt gebruikt. De spelers waren na afloop echt kwaad. Ze gingen er honderd procent voor."