Roma past ondergrond duel tweede team aan voor Strootman

Roma past ondergrond duel tweede team aan voor Strootman

admin • 14:59, 04-02-2016 / Laatste Update: 06:05, 08-01-2024

Kevin Strootman zal morgen zijn rentree maken in het shirt van AS Roma. De 25-jarige middenvelder speelt mee in het duel van het tweede elftal tegen Avellino. Opvallend: het duel zou eerst plaatshebben op kunstgras, maar speciaal voor de Nederlander wordt het verplaatst naar een gewoon veld.

Met de verplaatsing wil Roma ervoor zorgen dat Strootman met een gerust hart het veld op kan. De international is al bijna twee jaar uit de roulatie vanwege een fikse knieblessure waaraan hij al meermalen is geopereerd.

Rentree

De Ridderkerker kondigde onlangs al zijn rentree aan via de website van AS Roma. Hij gaf toen aan snel weer mee te trainen met het eerste team.

Ellende

In maart 2014 liep Strootman een zware kruisbandblessure op, die hem onder meer het WK in Brazilië kostte. De fysiek sterke middenvelder maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Een maand later werd tijdens een kijkoperatie aan zijn gerepareerde linkerknie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor de 25-voudig international opnieuw lang moest revalideren. Daarmee was de ellende nog niet voorbij. Toen zijn rentree aanstaande leek, moest Strootman begin september weer onder het mes