Ronald Koeman klaagt over gemiste kansen FC Barcelona: 'Dan is dat niet goed'
i

AFP

Ronald Koeman klaagt over gemiste kansen FC Barcelona: 'Dan is dat niet goed'

Martijn Baars • 13:12, 01-11-2020 / Laatste Update: 20:06, 05-01-2024

Ronald Koeman klaagde na afloop van de uitwedstrijd tegen Alavés over het rendement van zijn eigen ploeg. Het werd 1-1 en FC Barcelona liet in de 2e helft diverse goede mogelijkheden onbenut om de 1-2 te maken.

"We moeten vaker scoren, net als woensdag. We doen verder alles goed. Het gaat niet om het karakter van het team, maar het gaat om het rendement. Als je zoveel goede kansen creëert en maar 1 keer scoort, dan is dat niet goed", aldus de trainer van FC Barcelona, dat woensdag in de Champions League met 2-0 won bij Juventus.

Blunder Neto

"Ik weet niet of het niet eerlijk was, want we geven zélf een groot cadeau aan Alavés." Koeman refereerde daarmee aan doelman Neto, die met een knullige actie na een terugspeelbal van Piqué schuldig was aan de openingstreffer van de thuisploeg.

Gele kaarten

Koeman wisselde in de rust 3 keer en dat had effect. "Ik was niet blij met de 1e helft en Clément Lenglet en Sergio Busquets hadden een gele kaart op zak", verklaarde Koeman het ingrijpen. "In de 2e helft was het veel beter en hanteerden we een hoger tempo."

'Ongeduldig'

Frenkie de Jong deed de hele wedstrijd mee. Hij leek nog met een goede pass een bevrijdend doelpunt in te leiden, maar het bleek buitenspel. "Er waren situaties die niet in ons voordeel waren, zoals een penalty die we niet kregen. We hadden dit moeten winnen", aldus De Jong. "In de 2e helft hebben we de druk verhoogd en veel kansen gehad. We waren alleen een beetje ongelukkig."