Rusland verslaat Turkije in Nations League, Portugal wint oefenduel met Schotland
i

ProShots

Rusland verslaat Turkije in Nations League, Portugal wint oefenduel met Schotland

Sjors Tanis • 22:00, 14-10-2018 / Laatste Update: 12:56, 05-01-2024

De Russische voetbalploeg blijft het goed doen. Het team van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov was in Sotsji met 2-0 te sterk voor Turkije en is in de Nations League nog altijd ongeslagen.

Rusland won in september de uitwedstrijd tegen Turkije met 2-1. Donderdag eindigde het thuisduel met Zweden in 0-0.

Tsjerisjev weer trefzeker

Roman Neustädter opende zondag in de 20e minuut de score. De verdediger van Fenerbahçe stond op de juiste plaats toen de bal na een hoekschop tegen de paal werd geschoten en weer het veld inkwam. Denis Tsjerisjev nam in de 78e minuut het 2e doelpunt voor zijn rekening. Tsjerisjev maakte afgelopen zomer op het wereldkampioenschap, waar Rusland tot de kwartfinales reikte, 4 doelpunten.

Rusland leidt in groep 2 van divisie B van de Nations League met 7 punten uit 3 duels. Turkije is 2e met 3 punten uit 3 wedstrijden. Zweden is met 1 punt (na 2 wedstrijden) voorlopig laatste.

Tekst gaat verder onder foto

Portugal wint oefenduel van Schotland

Portugal heeft in Glasgow de oefeninterland tegen Schotland gewonnen. De Europese kampioen zegevierde met 3-1. De Portugese treffers kwamen op naam van Helder Costa, Eder en Bruma. In de extra tijd haalde Steven Naismith de Schotse '0' van het scorebord.

Nog altijd zonder Ronaldo

Portugal was afgelopen donderdag voor de Nations Cup al met 3-2 te sterk voor Polen. In beide duels ontbrak Cristiano Ronaldo. De prominente aanvaller van Juventus mocht van bondscoach Fernando Santos in Italië even bijkomen van alle commotie rond zijn persoon. Ronaldo wordt door een Amerikaanse vrouw beschuldigd van verkrachting. Het misdrijf zou in 2009 in Las Vegas hebben plaatsgevonden. De Amerikaanse politie heropende de zaak eind vorige maand.