Van der Sar krijgt er in Arisz een helpend handje bij

Van der Sar krijgt er in Arisz een helpend handje bij

admin • 00:12, 25-11-2016 / Laatste Update: 16:35, 05-01-2024

Ajax heeft Rutger Arisz donderdag aangesteld als operationeel directeur. Hij gaat vooral Edwin van der Sar ondersteunen. Arisz (46) begint op 1 december in zijn nieuwe functie.

De Raad van Commissarissen heeft hem benoemd voor 4 jaar. In het voorjaar wordt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders nog op de hoogte gesteld van de benoeming. De oud-roeier is aangesteld om Edwin van der Sar te ondersteunen. De oud-doelman werd eerder deze maand aangesteld als algemeen directeur en is ook nog eens voorzitter van het technisch hart van de club uit Amsterdam.

Complete directie

"In oktober maakten wij bekend dat we op zoek waren naar iemand die zich vooral op enkele afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten, die ondersteunend zijn aan voetbal," zegt Leo van Wijk namens de RvC. "De directie is compleet. Ik kan namens de RvC zeggen dat we vertrouwen hebben dat zij er als dagelijks bestuur voor gaan zorgen dat de club verder groeit op sportief gebied, met daarachter een financieel gezonde en ambitieuze organisatie."

"In de gesprekken die ik heb gevoerd, onder anderen met leden van de RvC en met Edwin van der Sar, bleek dat wij qua aanpak op dezelfde lijn zitten. Dat geeft vertrouwen voor een succesvolle samenwerking. Ik zal me vooral richten op de interne organisatie en de activiteiten die topvoetbal hier mogelijk maken", aldus Arisz.