Schalke 04 trapt in eigen clubblad na naar RB Leipzig (foto)
i

EPA

Schalke 04 trapt in eigen clubblad na naar RB Leipzig (foto)

Robert Hüsken • 17:39, 03-01-2017 / Laatste Update: 20:54, 08-01-2024

Slechts 19 seconden waren er gespeeld toen scheidsrechter Bastian Dankert al een strafschop gaf. Het was RB Leipzig - Schalke 04 (2-1) op 4 december in de Bundesliga. Spits Timo Werner van de blikjesclub ging naar het gras, hij zou zijn neergehaald door Schalke-doelman Ralf Fährmann. Niet waar bleek achteraf. Een oer-Duitse SCHWALBE!

Stront

Werner benutte vervolgens de penalty zelf. Schalke voelde zich enorm genaaid. Mede door deze schwalbe verloor Schalke namelijk in Leipzig. De club van Red Bull wordt al intens gehaat in Duitsland, maar door deze schwalbe kreeg de ploeg alleen maar meer stront over zich heen. Vooral Werner. Na afloop kon hij ook niet anders dan toegeven dat het een fopduik was.

Clubblad

Schalke kon het dan ook niet laten om in de eerstvolgende editie van het clubblad daar nog even op terug te komen. In de Schalker Kreisel, een magazine voor leden van de club, staat een grote foto van de valpartij van Timo Werner. Linksboven staat subtiel uit het woordenboek geciteerd: Schwalbe, een trekvogel die heel snel vliegt. Het woord Schwalbe komt namelijk van de zwaluw.

Als je de pagina omslaat, staat er nog een grote foto van de spelersactie tegen RB Leipzig. Lees hier wat er ook alweer op dat spandoek stond: Zelfs spelers protesteren nu tegen ‘blikjesclub’ RB Leipzig

Samenvatting RB Leipzig - Schalke 04: