Dit schrijven de Duitse kranten over Bayern München - Ajax
i

Pro Shots

Dit schrijven de Duitse kranten over Bayern München - Ajax

Martijn Baars • 10:33, 03-10-2018 / Laatste Update: 09:45, 08-01-2024

De Duitse kranten waren bepaald niet onder de indruk van Bayern München tegen Ajax, dat in de Allianz Arena met 1-1 een punt pakte. Dat was volgens de Duitse pers vooral te wijten aan de vele slordigheden van Bayern. En dan met name die van verdediger Mats Hummels en Jérôme Boateng.

'Kovac heeft de winstloze triple' kopt Bild, waar ook in een subtiel kopje 'mini-crisis' te lezen valt. Bayern München heeft nu inclusief de wedstrijd tegen Ajax 3 wedstrijden niet gewonnen. Eerst werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Augsburg, waarna Hertha BSC in eigen huis met 2-0 won van de ploeg van coach Niko Kovac.

Der Spiegel kopt met 'Zo zorgeloos kan voetbal zijn' en heeft genoten van het 'frisse, vrijuit voetballende' Ajax. Met name Matthijs de Ligt maakte indruk. ‘De pas 19-jarige aanvoerder ging 13 duels aan en won 69 procent daarvan. Een indrukwekkend percentage, waaraan Jerome Boateng en Mats Hummels niet konden tippen.'

De Süddeutsche Zeitung, de krant uit München, vond dat Bayern na de 1-0 zich teveel instelde op een ontspannen avondje. "De Ajax-aanvallers lokten de Bayern-verdedigers, wiens spel deed denken aan een ontspannen vakantiewandeling, steeds vaker de fout in. Zij waren overal en de verdediging van Bayern nergens. Vooral de het centrale duo Boateng en Hummels maakte talrijke fouten", concludeert de krant.

Ook Allgemeine Tageszeitung zag dat Ajax de schroom van zich afgooide, nadat het in het 1e kwartier te veel ontzag had getoond. "Daarna maakten ze indruk met technisch, creatief en aantrekkelijk voetbal. Ajax speelde moediger en in een hoger tempo dan Bayern, dat geluk had dat het niet alsnog verloor. Vooral de sterke Hakim Ziyech zette Manuel Neuer aan het werk."

Historisch gelijkspel

Tot slot wijzen de Duitse kranten op het historische karakter van de 1-1 tussen Ajax en Bayern München. "De laatste 4 seizoenen won Bayern München alle thuisduels in de groepsfase van de Champions League."