Serie C-club moet met 9 man voetballen na corona-uitbraak: 'Het is een schande'
i

imago images/Sportimage

Serie C-club moet met 9 man voetballen na corona-uitbraak: 'Het is een schande'

Martijn Baars • 13:50, 21-12-2020 / Laatste Update: 16:17, 08-01-2024

Een opmerkelijke wedstrijd zondag op het 3e niveau in Italië. Casertana, de nummer 16 van de Serie C, speelde door een corona-uitbraak (15 gevallen) met slechts 9 man het duel met concurrent Viterbese. Casertana is boos op de Lega Pro en de tegenstander dat de wedstrijd toch moest doorgaan. 

Het was even wennen voor het Italiaanse Casertana aan het begin van de wedstrijd tegen Viterbese. Hoe kan je het best spelen met 9 spelers? De Italianen verdedigden als beesten en het lukte om de schade te beperken. Viterbese scoorde in de 1e helft slechts 1 keer. In de 2e helft liep de concurrent uit en werd het uiteindelijk, onder meer door een penalty, 3-0. Door de zege klom Viterbese over Casertana heen naar de 14e plaats.

Een schande

Casertana sprak na de wedstrijd van een schande. Want naast dat er 15 spelers afwezig waren, liepen er tussen de 9 spelers op het veld mogelijk ook besmette spelers. De voetballers waren voor de wedstrijd getest via een sneltest, maar Casertana trekt deze uitslagen in twijfel. "We beschikten over spelers die koorts hadden, ondanks een negatieve uitslag in de laatste testronde. Het is een gevaar voor henzelf en voor alle anderen dat deze spelers moesten voetballen.”

'Meer respect verwacht'

De wedstrijd moest doorgaan van de competitie, anders zouden straffen volgen: "In deze situatie was iets meer sympathie van de tegenstander op zijn plaats geweest. We hoorden een paar uur voor de wedstrijd pas dat Viterbese weigerde om de wedstrijd opnieuw te plannen. Ook de Lega Pro gaf geen gehoor en vond uitstel niet noodzakelijk. We hadden meer respect verwacht voor de echte hoofdrolspelers van deze sport, degenen die elke dag het veld staan en geld verdienen voor gezin. Het is een beschamend signaal naar de hele gemeenschap dat voetbal koste wat het kost doorgaat, ook al schaadt dat de volksgezondheid”, eindigt Casertana het statement.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@official_casertana_fc) op