Sierra Leone gediskwalificeerd voor Africa Cup, Ghana en Kenia nu zeker van deelname
i

Proshots

Sierra Leone gediskwalificeerd voor Africa Cup, Ghana en Kenia nu zeker van deelname

admin • 16:20, 03-12-2018 / Laatste Update: 15:19, 05-01-2024

De Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) heeft Sierra Leone gediskwalificeerd in de kwalificaties om deelname aan de Africa Cup 2019. Daardoor zijn Ghana en Kenia zeker van hun plekje op het eindtoernooi.

De kwalificatie-uitslagen van de door Sierra Leone gespeelde wedstrijden worden nu geschrapt, aldus de CAF. In groep F zijn Kenia en Ghana daardoor zeker van kwalificatie.

Geen reden

De CAF vermeldt geen reden voor de diskwalificatie. De voetbalbond van Sierra Leone is sinds begin oktober geschorst door de FIFA, vanwege inmenging van de overheid. Tijdens zo'n schorsing mag de nationale ploeg en mogen clubs van het land niet deelnemen aan internationale competities.

Corruptie en matchfixing

De FIFA kon niet lachen om de invloed van de Sierra Leoonse overheid op de plaatselijke voetbalbond. In september werden bondsvoorzitster Isha Johansen en secretaris-generaal Chris Kamara al door de autoriteiten ontslagen. De afgelopen 2 jaar was de federatie in beeld vanwege vermoedens van corruptie en matchfixing.

Waar nu?

Het is momenteel nog niet duidelijk waar de komende Africa Cup zal plaatsvinden, nadat Kameroen de organisatie werd ontnomen.