Sky Sports: 'Champions League wordt in Portugal afgewerkt, Europa League in Duitsland'
i

REUTERS

Sky Sports: 'Champions League wordt in Portugal afgewerkt, Europa League in Duitsland'

Martijn Baars • 16:15, 12-06-2020 / Laatste Update: 11:59, 05-01-2024

De Champions League wordt dit seizoen in een verkorte toernooivorm uitgespeeld in de Portugese stad Lissabon, de Europa League in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen.

Volgens Sky Sport Italia is dat het plan wat komende week wordt besproken tijdens een digitale vergadering van de UEFA. Die beslist woensdag wat er onder meer met het restant van de Europese toernooien moet gebeuren.

Achtste finales

Het plan is om in augustus zowel de Champions League als de Europa League op een centrale plaats uit te spelen. Beide toernooien zaten in de 8e finales toen het coronavirus er voor zorgde dat vrijwel heel Europa tot stilstand kwam. In de Champions League zijn Paris Saint-Germain, Atalanta, Atlético Madrid en RB Leipzig al zeker van een plek in de kwartfinale.

1 duel

De finales van de Champions League en Europa League zouden dit jaar eigenlijk in Istanbul en Gdansk worden gehouden. De UEFA geeft echter de voorkeur aan een toernooi op 1 locatie. Het knock-outsysteem met in iedere ronde een uit- en een thuiswedstrijd wordt dan steeds teruggebracht tot 1 duel.

Stadions: Benfica, Sporting, Düsseldorf, Schalke, Köln en MSV Duisburg

In Lissabon zouden de stadions van Benfica en Sporting Portugal gebruikt kunnen worden, in Duitsland zijn de steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg in beeld om de resterende wedstrijden in de Europa League te huisvesten.

Vrouwen

De Champions League voor vrouwen zou afgemaakt kunnen worden in Spanje. De burgemeester van Madrid gaf deze week al aan dat de Spaanse hoofdstad openstaat om de eindfase van een Europees toernooi te huisvesten.