Slecht PSV steelt in blessuretijd 3 punten van PEC

admin • 00:42, 26-08-2018 / Laatste Update: 03:47, 06-01-2024

PSV heeft in de Eredivisie op de valreep gewonnen van PEC. De Eindhovenaren hadden veel moeite met PEC Zwolle, dat vooral in de 2e helft een stuk beter was, maar won alsnog 1-2.

PSV begon slordig aan de wedstrijd en al in de eerste 10 minuten leek het een dramatische avond te worden voor de ploeg van Mark van Bommel. Jeroen Zoet haalde in zijn 16-metergebied de doorgebroken Mike van Duinen onderuit en Björn Kuipers wees naar de stip. Maar Zoet toonde zich daarna een geweldige penaltykiller en pakte de inzet van de PEC-spits met een heerlijke duik.

150ste goal De Jong

Daarna kwam PSV beter in de wedstrijd, maar bleven de Zwollenaren kansen krijgen. Toch waren het de bezoekers die de score openden: Luuk de Jong maakte vlak voor rustmet een kopbal zijn 150ste goal in clubverband de 1-0 voor de ploeg uit Eindhoven.

Heerlijke goal

In de 2e helft kreeg PSV al gauw het deksel op de neus: in de 48ste minuut schoot Vito van Crooy van afstand héérlijk raak voor de Zwolse thuisploeg. Het moment dat PSV weer vol op de aanval gaat, zou je zeggen.

Kans op kans voor PEC

Maar precies het tegenovergestelde gebeurde. In de 2e helft die volgde kreeg PEC kans op kans en vooral Zian Flemming en Younes Namli zullen nog wakker liggen van de kansen die ze hebben gehad. PSV hield met moeite stand en in de 93e minuut sloegen de Eindhovenaren alsnog toe: De Jong werkte zijn 2e van de avond binnen.