Slot: 'Ik zie niet dat mijn spelers in het rood staan momenteel'
i

ANP

Slot: 'Ik zie niet dat mijn spelers in het rood staan momenteel'

admin • 10:38, 19-02-2020 / Laatste Update: 01:31, 05-01-2024

AZ-trainer Arne Slot denk niet dat de tank bij zijn club momenteel leeg is. Ondanks 2 nederlagen, tegen NAC en FC Twente, kijkt Slot met een goed gevoel op donderdag, waar AZ het opneemt tegen LASK Linz.

"Wij houden hier alles bij. Ik zie niet dat mijn spelers in het rood staan momenteel", stelt de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. Donderdag moet Slot flink puzzelen in zijn basisopstelling. Vooral achterin kampen er veel spelers met een blessure. Zo zijn Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens niet inzetbaar tegen de Oostenrijkse koploper. Tegen Linz moet Slot ook nog eens de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø missen door een schorsing.

De code van AZ

Tegenstanders van AZ lijken zich steeds meer in te spelen op het spel van de Alkmaarders. Toch vindt Slot niet dat de 'code' van zijn spel is gekraakt. 'Ze wapenen zich ook tegen onze rechterkant. Gedurende het seizoen kennen clubs nu eenmaal steeds beter de sterkte en zwaktes van tegenstanders. Natuurlijk ben ik op zoek naar variatie. Dat is een trainer altijd."

Extra steun

Voor de wedstrijd tegen LASK Linz kan AZ wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom roepen de supportersverenigingen van AZ de supporters op om woensdagmiddag de spelers een hart onder de riem te steken.

"De technische staf en de spelers hopen samen met de supporters weer aan de winnende hand te komen. De club heeft daarom ook besloten om de gehele training woensdag vanaf 16.30 uur in het stadion open te stellen voor het publiek, te volgen op de hoofdtribune."