Sneijder moet boete van 2 miljoen euro betalen: 'Galatasaray treitert Wesley weg'
i

Pro Shots

Sneijder moet boete van 2 miljoen euro betalen: 'Galatasaray treitert Wesley weg'

admin • 10:17, 05-07-2016 / Laatste Update: 22:00, 12-12-2023

Galatasaray probeert op een slimme manier van Wesley Sneijder af te komen. De Turken pesten hem weg. De kleine middenvelder moet 2 miljoen euro boete betalen omdat hij 7 gele kaarten heeft gepakt. De reden? Alleen maar om de transfersom van 7,5 miljoen te krijgen.

Dat zegt Sneijders zaakwaarnemer Guido Albers in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder kreeg dit seizoen 7 gele kaarten en dat kost hem 300.000 per stuk. Sneijder accepteert dat volgens Albers 'natuurlijk niet' en ook is al een advocaat aan het werk gezet.

Prijskaartje van 7,5 miljoen

Sneijder tekende laatst nog bij tot 2018 in Istanboel. De club verleidde hem met een prima salaris - 5 miljoen euro per jaar - en een wedstrijdbonus. Zeker omdat Sneijder God is bij de fans, wil hij niet weg. De club hing een prijskaartje van 7,5 miljoen om de middenvelder.

Niet gratis de deur uit

En volgens Albers was het lekker maken puur bedoeld om Sneijder niet gratis te laten gaan. En nu volgt dus de boete. Maar de Nederlander laat zich niet zomaar wegpesten. "Sneijder zal zich nooit laten wegpesten. Zeker niet als het doel is om het vertrek goed te laten landen bij de fans, die Wesley nog steeds op handen dragen. Als hij een transfer maakt, is dat omdat hij dat zelf wil. Maar in principe wil hij mede voor de supporters zijn contract gewoon uitdienen”, zegt Albers tegen De Telegraaf.