Sol schiet Willem II in slotfase naast Feyenoord na foutje Malacia

admin • 18:34, 07-10-2018 / Laatste Update: 23:01, 04-01-2024

Willem II en Feyenoord hebben de punten gedeeld in Tilburg. In de slotfase schoot Fran Sol de gelijkmaker binnen voor Willem II, dat eerder de wedstrijd op achterstand kwam door een benutte penalty van Steven Berghuis. Voor Feyenoord betekende het gelijkspel het 3e puntenverlies dit seizoen.

Bij Feyenoord stond Nicolai Jørgensen voor het eerst dit seizoen in de basis, maar dat wierp voor de Rotterdammers geen vruchten af. In de 1e helft kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst amper tot kansen, en dat terwijl Willem II voor rust juist een enorme kans kreeg. Kenneth Vermeer, die de geblesseerde Bijlow verving, redde in de 32e minuut knap bij een poging van Sol van dichtbij.

Van Persie onzichtbaar

Naast een redding op een knal van Berghuis, had Wellenreuther weinig te doen. Ook Van Persie, die de laatste wedstrijden zo belangrijk was voor Feyenoord, kon de ban niet breken. Pas in de 2e helft kwam de wedstrijd tot leven. Beide ploegen zochten meer de aanval en kregen meer kansen, Feyenoord via Berghuis en Willem II via Lieftink.

Sol troeft Van Beek af

In de 73e minuut kreeg Feyenoord een duwtje in de goede richting. Een VAR-moment besliste dat Jan-Arie van der Heijden werd vastgehouden in het strafschopgebied, waarna Berghuis de toegekende penalty benutte. 5 minuten voor tijd blunderde Malacia en verraste Fran Sol zijn directe tegenstander Van Beek. Sol kwam, uit het niets, voor de verdediger om de 1-1 binnen te tikken.