Solari verbreekt als 'interimpje' 116 jaar oud record bij Real
i

Pro Shots / Action Images

Solari verbreekt als 'interimpje' 116 jaar oud record bij Real

admin • 07:57, 12-11-2018 / Laatste Update: 02:12, 08-01-2024

Na het ontslag van Julen Lopetegui, kreeg Santiago Hernán Solari de oneervolle taak om Real Madrid voor onbepaalde tijd te leiden. Nu pas 2 weken verder, gaan er steeds meer stemmen op om interim-coach officieel aan te stellen als oefenmeester. Dat is niet heel gek, de eerste 4 potjes onder de Argentijn zijn makkelijk gewonnen.

En daarmee zet Solari een record neer. En niet zomaar 1. De ex-speler van Madrid is na 4 keer 90 minuten namelijk de beste coach sinds 116(!) jaar voor de Koninklijke. Met 12 punten, 15 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen in 4 wedstrijden breekt Solari alle records.

Real onder Solari

Melilla - Real Madrid: 0-4

Real Madrid - Valladolid: 2-0

Viktoria Plzen - Real Madrid: 0-5

Celta de Vigo - Real Madrid: 2-4

Dat betekent voor Solari overigens nog steeds niet dat hij dit seizoen mag uitzitten. Zondagavond kreeg hij natuurlijk weer de vraag bij de persconferentie of hij niet de geknipte man voor de job is. ''Het is belangrijk dat de beslissing die uiteindelijk valt het beste is voor Real Madrid'', aldus een politiek correcte Solari.

Contract

Maandag komt er meer duidelijkheid in de zaak. Een ploeg mag in La Liga namelijk niet langer dan 15 dagen een interim-coach hebben aangesteld. Grote kans dat Solari een jaar contract krijgt aangeboden van de 11-voudig Champions League-winnaar.

Check hieronder de wedstrijd van zondag tussen Celta de Vigo en Real Madrid