Solskjaer voor treffen met AZ in Den Haag: 'Eén van de slechtste kunstgrasvelden die ik heb gezien'
i

BSR Agency

Solskjaer voor treffen met AZ in Den Haag: 'Eén van de slechtste kunstgrasvelden die ik heb gezien'

Sjors Tanis • 20:01, 02-10-2019 / Laatste Update: 21:09, 05-01-2024

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer zegt verrast te zijn over de keuze om de wedstrijd in Den Haag tussen AZ en zijn club Manchester United te spelen op kunstgras. ,,En dan is dit nog bepaald niet het beste kunstgras dat ik ooit heb gezien."

,,Sterker nog, dit is één van de slechtste kunstgrasvelden heb gezien. En ik heb best wat ervaring vanuit Noorwegen", aldus de trainer van ManU.

'Ik zou het niet aandurven'

,,Ik ben misschien wel van de eerste generatie die is opgegroeid op kunstgras. Maar in Noorwegen ben ik eraan gewend dat kunstgrasvelden zo nu en dan worden vervangen. Dit is een nogal gebruikte grasmat. Ik zou het niet aandurven met die knieën van mij. Ik ben verrast dat ze hier in Nederland, met dit klimaat, op dit soort velden spelen. In Noorwegen is dat anders omdat je daar nu eenmaal niet kan spelen in een groot gedeelte van het jaar. Als ik deze club zou runnen zou ik dus niet kiezen voor zo’n mat.” Solkskjaer vermoedt dat de UEFA dit soort velden niet kan verbieden. ,,Want er zijn ook clubs in gedeeltes van Europa die het wel écht nodig hebben.” Spelen op kunstgras is significant anders volgens de Manchester United-trainer. ,,Er wordt veel minder getackeld. Dat zie je in Noorwegen ook, daar wordt minder getackeld. Je wordt er luier van.”

Geen excuus

1 van de spelers van Manchester United, Juan Mata, hoopt niet dat hij het kunstgras morgenavond als excuus moet opvoeren. ,,Zij hebben ook met dit veld te maken. We moeten ons aanpassen al zal het een compleet andere wedstrijd worden daardoor.”

Het is de verwachting dat Solskjaer niet met een volledige sterrenformatie zal starten tegen AZ. ,,Het zal een mix worden van jong en oud.” Opponent AZ imponeerde hem in de 1e wedstrijd tegen Partizan Belgrado. ,,Een gelijkspel vasthouden met 10 man is een goede prestatie”, zei hij over de wedstrijd van AZ waarin Jonas Svensson al vroeg een rode kaart kreeg.