Sparta wil overeenkomst geblesseerde Fener-huurling Güveli meteen ontbinden
i

ANP

Sparta wil overeenkomst geblesseerde Fener-huurling Güveli meteen ontbinden

Trevor Wagener • 20:19, 17-01-2018 / Laatste Update: 15:33, 07-01-2024

Hij werd op de officiële clubsite al gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Sparta, maar Yigithan Güveli zal op Het Kasteel nooit een minuut spelen op Het Kasteel. De Rotterdamse clubleiding wil alle overeenkomsten met de Turkse verdediger van Fenerbahce per direct ontbonden krijgen.

Als de 19-jarige Güveli een Europees paspoort had gehad, had de verdediger dinsdag mogelijk al voor Sparta gespeeld tegen Vitesse (0-1 verlies), meldt AD. Alleen: om de overstap te maken naar de eredivisie moest de verdediger van Turkse origine eerst groen licht hebben van de ambassade in zijn vaderland.

Domme beslissing

Dat liet zo lang op zich wachten dat zijn werkgever Fenerbahce hem alsnog inzette tijdens een wedstrijd van die club. Daarin raakte Güveli ook nog eens geblesseerd.

Vandaar dat Sparta de Turk niet meer hoeft en zich inmiddels stort op een plan-B. AZ-speler Rens van Eijden staat hoog op het lijstje. De geboren Brabander hoopt op dit moment echter een club van hoger niveau te vinden.

Souf Souf, Spang-ibi

Waarschijnlijk wordt ook Soufyan Ahannach donderdag officieel gepresenteerd bij de Spangenaren. De hoop op Het Kasteel was dat de speler, met wie de leiding zelf al een akkoord bereikte, woensdag al mee kon trainen met de Spangenaren.

Technische mannetjes van zijn eigenlijke club, het Engelse Brighton & Hove Albion F.C, moeten hem nog wel vrijgeven. Dat gebeurt waarschijnlijk donderdag. Volgens de regels van de bond moet Ahannach voor vrijdagmiddag 12.00 uur een echte Spartaan zijn, wil hij zondag in actie komen tegen Excelsior.

Komen en gaan

Voor die wedstrijd tegen de stadsrivaal zijn AZ-huurling Dabney Dos Santos en Deroy Duarte mogelijk weer inzetbaar. Het duo ontbrak tegen Vitesse vanwege lichte klachten. Franck Bambock heeft van Sparta te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een andere club.