Speler FC Antwerp geschorst voor vechtpartij in Venlo tijdens trainingskamp

Speler FC Antwerp geschorst voor vechtpartij in Venlo tijdens trainingskamp

admin • 13:30, 12-07-2016 / Laatste Update: 23:40, 12-12-2023

De Belgische voetbalclub FC Antwerp heeft een speler geschorst die heeft toegegeven dat hij betrokken is geweest bij een vechtpartij afgelopen weekeinde in Venlo.

Volgens Belgische kranten raakten twee spelers en een clubmedewerker afgelopen weekeinde in het uitgaansgebied van Venlo betrokken bij het opstootje. Een 16-jarige jongen uit Venlo werd daarbij geslagen. Twee spelers van FC Antwerp werden een dag later in hun hotel aangehouden.

Trainingskamp

De club was in Nederland voor een trainingskamp en was na afloop wat gaan drinken in Venlo. ,,Het spreekt voor zich dat we het incident sterk betreuren en alle geweld ten strengste veroordelen. Leden van de club hebben namelijk een voorbeeldfunctie ten opzichte van de club en haar fans", laat FC Antwerp dinsdag weten in een verklaring over de 'ongeregeldheden' tijdens de laatste avond van de stage.

,,Eén speler heeft toegegeven actief betrokken te zijn geweest bij het voorval en is disciplinair geschorst. We verlenen onze volledige medewerking aan de politie van Venlo."

Promotie

FC Antwerp miste afgelopen seizoen op een haar na de promotie naar de hoogste klasse en speelt komend seizoen in de tweede klasse van het Belgische betaald voetbal.