Spelers en staf FC Utrecht schenken fans geld om sfeer te maken

Spelers en staf FC Utrecht schenken fans geld om sfeer te maken

admin • 14:11, 05-04-2016 / Laatste Update: 00:19, 06-01-2024

Supporters van FC Utrecht hebben van de spelers en staf van hun club duizend euro gekregen als bijdrage voor een sfeeractie tijdens de bekerfinale van 24 april. De harde kern van de Utrechtse club had een crowdfundingsactie opgezet en daar gaf de club zelf dus ook gehoor aan.

'Beste supporters, Wij, selectie en staf FC Utrecht, doneren 1000 euro aan dit geweldige initiatief. We gaan er samen voor zorgen dat we op zondag 24 april heel Nederland laten zien wat onze club in z'n mars heeft. Jullie laten de Kuip ontploffen vanaf de tribune, wij vanaf het veld. Heel erg bedankt voor jullie inzet in zowel tijd, moeite als geld en laten we er samen een onvergetelijke dag van maken,' aldus de selectie en de  staf op de crowdfundingwebsite.

Vlaggen, spandoek en andere artikelen

Voor de  sfeeractie is 30.000 euro nodig. Dinsdagochtend rond 11.00 uur was al ruim 23.000 euro opgehaald. 15.000 euro daarvan komt van het eventbudget dat de club kreeg van de KNVB. Het geld zal worden besteed aan vlaggen, een enorm spandoek en andere sfeerverhogende attributen.

Tijdens de halve finale ook al

Tijdens de halve finale tegen VVSB in de Galgenwaard op 2 maart hielden de supporters ook een sfeeractie. Bij de opkomst van de spelers werd een rood-witte muur zichtbaar, waarbij de Utrechtse Domtoren een centrale positie innam. Ook werden fakkels ontstoken.

[poules_game team="fc-utrecht"]