Alle spelers in meest brute reclame ooit zijn nu met pensioen (video)

admin • 15:11, 20-12-2017 / Laatste Update: 12:06, 07-01-2024

Dit was en is absoluut de tofste reclame ooit. 24 gigantische voetbalnamen streden in een Nike reclame om de winst in een containerschip. Tomas Rosicky was de laatste van de 24 die nog speelde in het betaalde voetbal. Zijn afscheid woensdagochtend betekende het einde van een tijdperk.

Ronaldinho, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Roberto Carlos, Edgar Davids en dus ook Rosicky. Alle namen waren te zien in de meest brute reclame ooit. Op een schip in de zee organiseerde Eric Cantona (oud-speler Manchester United) een toernooi van 3 tegen 3 met de beste van de besten. De verliezende spelers werden van het schip gegooid.

Reclame van 4 minuten

Waar je normaal wegzapte bij de meeste reclames, wist Nike voetballiefhebbers rond het WK 2002 4 minuten ademloos naar de buis te laten staren. Na zo'n 3 minuten werd de finale gespeeld. Henry, Totti en Nakata versus Ronaldo, Roberto Carlos en Figo. Die werd super snel gewonnen door het 1e team door een listig trucje van de Fransoos en Italiaan.

Rosicky kan het niet meer aan

Tomas Rosicky zette woensdagochtend een punt achter zijn voetbalcarrière. De 37-jarige Tsjech meldde dat vandaag op een persconferentie bij zijn huidige club Sparta Praag: "Mijn lichaam kan het profvoetbal niet meer aan."

 

FACT: Every player that featured in Nike's "Secret Tournament" advert has now retired 😢

❌ Rosicky

❌ Henry

❌ Totti

❌ Ferdinand

❌ Vieira

❌ Nistelrooy

❌ Scholes

❌ Ljunberg

❌ Enrique

❌ Davids

❌ Thuram

❌ Figo

❌ Crespo

❌ Carlos

❌ Ronaldo

❌ Ronaldinho

End of an era 🙌 pic.twitter.com/8egF7CeBOJ

— SPORF (@Sporf) 20 december 2017