'Spoorloze' Kabasele uit selectie De Graafschap gezet
i

Pro Shots

'Spoorloze' Kabasele uit selectie De Graafschap gezet

admin • 09:03, 29-12-2015 / Laatste Update: 16:59, 07-01-2024

De Graafschap heeft Nathan Kabasele (21) voorlopig geschorst. De Belgische spits mag niet mee op trainingskamp naar Turkije, omdat hij vorige week maandag spoorloos was bij de kerstbrunch van de Doetinchemse eredivisionist.

Kabasele, die dit seizoen wordt gehuurd van het Belgische Anderlecht, meldde zich vorige week zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) ziek bij verzorger Frank Renzenbrink van De Graafschap. Een dag later, tijdens de afsluitende maaltijd voor de winterstop, bleek dat Kabasele echter niet meer in zijn appartement in Doetinchem verbleef maar zondagavond al naar zijn geboorteland België was afgereisd.

„Daar was ik niet blij mee”, laat Vreman vanaf zijn vakantie-adres in Oostenrijk weten. „Het teamproces is erg belangrijk en Nathan Kabasele heeft zich daaraan onttrokken. Hij gaat daarom niet mee op trainingskamp naar Turkije (van 4 tot en met 9 januari, RW).”Vreman kan nog niet zeggen of Kabasele dit seizoen nog terugkeert bij de hekkensluiter in de eredivisie. „Daar is nog geen beslissing over genomen.” De Belgische voetballer kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar De Graafschap, maar kan zijn belofte nog niet inlossen. Kabasele scoorde dit seizoen pas twee keer en is geen vaste waarde meer bij de Superboeren.

Jeroen Meurs, speler van Jong De Graafschap, neemt de plek van Kabasele in en reist volgende week maandag mee naar het trainingskamp in Belek.